Wie ben ik en wat heb ik gedaan?

Afbeelding invoegen  

Even voorstellen
Ik ben Margo Riphagen. Ik ben creatief coach en energetisch therapeut. Ik begeleid volwassenen en kinderen die extra ondersteuning nodig hebben.
 
Mijn hulp is bedoeld voor kinderen:
  • met traumatische ervaringen
  • met angsten
  • met problemen in de gezinssituatie
  • met echtscheidingsproblematiek
  • met problemen als gevolg van hun persoonlijkheid
Ik werk ervaringsgericht met kinderen. Dat houdt in dat ik ze creatieve opdrachten geef. Dat wat ze maken vormt het uitgangspunt voor een gesprek. Het helpt hen om gevoelens te uiten, angsten te overwinnen en ze leren nieuwe vaardigheden. 

Ik word ervaren als een betrokken persoonlijkheid. Kinderen voelen zich gauw op hun gemak bij mij. Op een prettige warme manier neem ik de leiding. Ik ben hooggevoelig en die kwaliteit benut ik in mijn werkwijze. Ik voel welke onderliggende problemen er spelen en richt me op heling op die diepere lagen. Tevens ben ik heel creatief in het verzinnen van oplossingen. Dat maakt dat mijn coaching snel en effectief is. Ik combineer de traditionele hulpverlening met Oosterse wijsheid en ervaringsgericht werken. Ik neem het niet over van ouders maar werk samen met ouders. Eén van de ouders is altijd bij de sessie aanwezig. Het geeft ouders tools om er zelf thuis verder mee te gaan.
 
Werken met kinderen
Ik heb mijn sporen verdiend in het werken met kinderen. Vanaf 1989 ben ik werkzaam als hulpverleenster. De eerste 5 jaar werkte ik met uit huis geplaatste pubers. Daarna was ik 18 jaar pedagogisch medewerkster bij de stichting Blijf van m'n Lijf ZHZ. Ik heb dus lange tijd gewerkt met getraumatiseerde kinderen en een grote diversiteit aan persoonlijkheden. Vanaf 2010 ben ik gestart met mijn eigen praktijk. Van waaruit ik veel kinderen begeleid heb. Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking, hooggevoeligheid, echtscheiding en angsten.
 
Mijn eerste beroepsopleiding is HBO-J. Verder heb ik gedurende vier jaar de opleiding tot Kunstzinnig dynamisch coach gevolgd met specialisatie kinderen. Daarnaast volgde ik onder meer een tweejarige opleiding tot energetisch therapeut, een NLP-opleiding, een opleiding tot spiritueel trainer, een opleiding familieopstellingen en de opleiding tot matrixcoach. Al deze technieken combineer ik in mijn werkwijze.
 
Coaching volwassenen
Naast kinderen geef ik ook creatieve coaching aan volwassenen. Ik leid coaches, therapeuten en hulpverleners op. Ik volgde de opleiding 'Train de trainer' en een docentenopleiding. Ik gaf les bij de Academie voor Counseling en Coaching, en leidde pedagogisch medewerksters op via Capabel. Vanuit mijn eigen opleidingscentrum geef ik les aan onder andere kindercoaches, creatief coaches en spirituele coaches.

 

 

 

 

   

 
 
 
 
 
         
Aanmelding
Tel: 06-24111962
 
 
Afbeelding invoegen