Workshop bij van Arkel Familierecht

Workshop positief ouderschap na de echtscheiding

Afbeelding invoegen

Als je gescheiden bent spelen er vaak negatieve emoties mee die het bemoeilijken om over de kinderen goede afspraken te maken. Je rol als ex-echtgenoot en ouder loopt vaak door elkaar. Als je dat gewoon laat sudderen kan de spanning enorm oplopen en dat kan vroeg of laat tot behoorlijke escalaties leiden. Spanning en escalatie gaat altijd ten koste van de kinderen die dat hoe dan ook voelen. Wil jij leren hoe je effectief kunt communiceren met de vader/moeder van je kinderen? Dan is deze workshop wat voor jou. In deze workshop leer jij vrij van pijn en gekwetstheid te communiceren over jullie kinderen, waardoor de spanning afneemt en je meer neutraal tegenover elkaar komt te staan en makkelijker dingen kunt regelen. Dit is goed voor jou en jullie kinderen.

Inhoud van de workshop
Tijdens de workshop leer je om onderscheid te maken tussen jouw rol als ex-echtgenoot, met alle bagage en kwetsingen van dien en jouw rol als ouder. Je gaat inzicht krijgen in wanneer jij vanuit jouw rol als ex-echtgenoot communiceert en wanneer je vanuit jouw rol als ouder in contact gaat met de ander? Je leert hoe je kunt oefenen met die rollen en hoe je de rol als ex-echtgenoot kunt parkeren tijdens het overleg over jullie kinderen. Tevens leer je een aantal basisregels om effectief te communiceren over jullie kinderen.

Werkwijze van de workshop
In de workshop is plaats voor maximaal 10 ouders zodat er voldoende plek is voor persoonlijke aandacht.
Door middel van ervaringsgerichte oefeningen wordt je je bewust van de verschillende rollen en hoe je daarmee om kunt gaan. Tevens zal er aandacht besteed worden aan geweldloze communicatie. Je leert effectieve gesprekstechnieken om afspraken te maken tussen jou en de andere ouder.
Ervaringsgerichte oefeningen zijn creatieve opdrachten zoals tekenen, schilderen, schrijven en er met elkaar over praten. Door deze werkwijze komt er een bewustwording op gang over hoe jij vanuit je ouderrol afspraken kunt maken. Om aan deze workshop te kunnen deelnemen hoef je niet creatief te zijn. Wel nieuwsgierig en leergierig over hoe je op een andere manier met de vader/moeder van je kinderen om kunt gaan en hoe jij jouw communicatieve vaardigheden kunt verbeteren.

Praktische informatie
De workshop bestaat uit twee dinsdagavonden. Te weten 20 maart en 3 april. Op de  eerste avond gaan we werken met het verkrijgen van inzicht in onze rollen en hoe we effectiever met de andere ouder om kunnen gaan. In het tweede deel kijken we naar het effect van je nieuwe manier van communiceren en gaan we verder met geweldloos en effectieve gespreksvaardigheden. Je kunt als koppel mee doen aan de workshop, maar het kan ook alleen.
Deelname aan de workshop kost  65 euro. De workshop vindt plaats in het advocaten kantoor van van Arkel Familierecht, Veltoven 53 in Hendrik-Ido-Ambacht

 

Workshop loskomen van je ex
Het wordt vaak zo makkelijk gezegd: "Je moet je ex loslaten.” Je wilt niets liever, maar hoe doe je dat? Want je ex loslaten is alles behalve makkelijk. Als je je ex niet loslaat, geef je hem/haar nog veel macht over jou. Je bent onvrij in je gedachten en handelen. En er komt geen ruimte voor een nieuwe relatie.Toch is het niet onmogelijk. Als jij er echt klaar mee bent, als je verlangt naar vrij zijn en open wil staan voor een nieuwe relatie. Dan is deze workshop wat voor jou. In deze workshop neem ik je mee in wat je kunt doen om je ex los te laten. Het geeft je inzicht in anders denken, maar ook emotioneel snap je wat je anders kunt doen.

Werkwijze van de workshop
In de workshop is plaats voor maximaal 10 deelnemers zodat er voldoende plek is voor persoonlijke aandacht. Tijdens de workshop gaan we op zoek in jouw onderbewuste. Wat speelt daar nog ten aan zien van jouw ex? Hoe kun je de lijntjes die je nog naar hem of haar hebt, doorknippen? Wat is er nog niet gezien en heeft nog een stukje aandacht en genezing nodig? Wat had je graag van je ex ontvangen en kun je nu aan jezelf geven? Als je de antwoorden op deze vragen vindt ben je al een stap dichter bij het loslaten van jouw ex. We veranderen gezamenlijk de opgeslagen informatie in je onderbewuste wat jouw je vrijheid terug geeft.
Door middel van ervaringsgerichte oefeningen en oefeningen gebaseerd op hypnotherapie en energetisch werken wordt je je bewust van  jouw verbinding met je ex en hoe je daar los van kunt komen.
Tevens krijg je hele praktische tips om anders te gaan denken. Onze gedachten creëren namelijk dat je niet loskomt van je ex.
Ervaringsgerichte oefeningen zijn creatieve opdrachten, zoals tekenen, schilderen, schrijven en er met elkaar over praten.  Oefeningen om zaken te veranderen in het onbewuste, doe ik door middel van geleide visualisatie. Je sluit je ogen en ik neem je mee jouw onderbewuste in. Energetisch werken houdt in dat ik je laat voelen, waar jij nog verbonden bent met je ex. Door deze werkwijze komt er een bewustwording op gang en kun je stapsgewijs je ex kunnen loslaten. Om aan deze workshop te kunnen deelnemen hoef je niet creatief te zijn, wel nieuwsgierig en leergierig over hoe je jouw ex kunt loslaten.

Praktische informatie
De workshop bestaat uit twee avonden. Te weten donderdag 24 mei en donderdag 7 juni. Op de eerste avond gaan we werken met het bewust worden van jouw lijntjes met je ex. We veranderen de opgeslagen informatie en kijken wat we praktisch anders kunnen doen om hem/haar los te laten.  We maken contact met de pijn die er nog is. In het tweede deel kijken we naar het effect van je nieuwe manier van in het leven staan en kijken we wat je verder nog meer kunt doen om los te komen van je ex. Wat heb jij nog nodig om je vrij te voelen. Je kunt niet als koppel mee doen aan de workshop.
Deelname aan de workshop kost 65,-
De workshop vindt plaats in het advocaten kantoor van Van Arkel familierecht, Veltoven 53 in Hendrik-Ido-Ambacht.

Over mij als trainer

 

Afbeelding invoegen  

  Na mijn HBO-J opleiding ben ik geruime tijd werkzaam geweest in de reguliere hulpverlening. Ik heb eerst vijf jaar gewerkt met uit huisgeplaatste jongeren. Daarna heb ik 18 jaar gewerkt in een Blijf van mijn Lijfhuis. Daar deed ik veel ervaring op met vechtscheidingen. Ik heb vele verschillende ervaringsgerichte opleidingen gevolgd: NLP opleiding, Creatief coachen, energetische therapie, spirituele opleidingen, Matrixmethode en familieopstellingen.
Sinds 2010 heb ik mijn eigen praktijk van waaruit ik traumatherapie, individuele coaching, relatie therapie en thema gerichte trainingen geef. Tevens leid ik coaches en therapeuten op in mijn eigen opleidingscentrum ‘Intence opleidingen.’Inschrijven/aanmelden
Ben je geïnteresseerd in deze workshop dan kun je bellen of mailen naar W. van Arkel  Tel 078-6208734
Of naar Margo Riphagen info@margoscreatievepraktijk.nl
tel 06-24111962
Voor vragen kun je bellen naar Margo Riphagen.