energetische therapie

Alles is energie en energie wil stromen
 
Wij kunnen bestaan door de energie in ons. Boosheid, verdriet en angst zijn ook energie. Omdat we als mens geneigd zijn om deze gevoelens niet te voelen, stagneert de stroming van energie en kunnen deze gevoelens/energieŽn worden opgeslagen in het lichaam. Dat kan gebeuren op tal van plaatsen. Energie wil stromen en opgeslagen energie stagneert en dat leidt vroeg of laat tot klachten. Dat kunnen mentale klachten zijn zoals overprikkeling en niet kunnen stoppen met denken. Maar ook emotionele klachten, zoals somberheid, verdriet of depressie kunnen het gevolg zijn van opgeslagen energie (gevoelens). Tevens kunnen fysieke klachten optreden zoals pijnen/ontstekingen of zelfs kanker.
 
Tijdens mijn werk stem ik mij energetisch af.  Pijn, verdriet en angst worden op die manier als blokkade voelbaar voor mij. Deze vorm van werken wordt 'reading' genoemd. Het is mijn missie dat die energieŽn weer gaan stromen. Letterlijk mogen angst, verdriet en boosheid het lichaam verlaten. Soms ga ik achter je staan en wapper die energieŽn los, breng ze met liefde in beweging. Meestal echter laat ik het zelf voelen waar je energie van boosheid, verdriet of angst hebt opgeslagen. Door het te voelen, maak je contact met die energie waardoor de energie weer kan gaan stromen. En er heling plaats kan vinden.
 
Afbeelding invoegen
In en om ons lijf zijn verschillende energiecentra actief. Als we ons goed voelen, dan is tussen die centra onderling een goede stroming. Ook kan het zijn dat de onderlinge energiestroom blokkeert door gevoelens van boosheid, verdriet en angst. Maar ook door teveel willen of moeten kan deze natuurlijke stroming tussen de verschillende energiecentra geblokkeerd worden. Tijdens de therapie is er oog voor de onderlinge stroming tussen de verschillende energie centra (chakra's).  Dit draagtbij dat we op een holistische manier kijken naar jou en jouw klacht. Je energie gaat weer stromen. Je komt thuis bij jezelf. Je voelt je daardoor blijer, gelukkiger en er ontstaat meer rust.
 
Daarnaast maak ik gebruik van energetische methodes, Acces Bars, het chakrapad en de MIR-methode
 

Het Chakrapad

Het Chakrapad is een holistische en ervaringsgerichte methode die ik samen met Erna Laning heb ontwikkeld. Het is een praktische en efficiŽnte methode. EfficiŽnt omdat wij met één sessie al diepgaande resultaten behalen en gedragsverandering zien. Praktisch omdat het concreet richting geeft aan de stappen die jij kunt zetten en de verandering die je wilt bewerkstelligen.  De methode kan ingezet worden bij de meeste coachingvragen.

Jeannette Quakkelaar heeft de zeven chakraís geschilderd en die hebben we afgedrukt op muismatten. De muismatten worden als een pad in de ruimte gelegd. Door over dat pad van zeven tegels te lopen en tegelijk je eigen fysieke chakra te voelen, creŽert zich een krachtig werkveld. De werkwoorden behorend bij de chakraís worden tevens uitgesproken, dat maakt dat blokkades voelbaar worden. De bewustwording helpt om de blokkade te laten verminderen: je vindt je eigen antwoorden. Er wordt dus vanuit de zeven perspectieven naar de coachvraag gekeken. Vanuit dat je er mag zijn, vanuit voelen, vanuit willen, vanuit jouw liefde, vanuit je uiten, je denken en het Goddelijke. Dat geeft een diepgaand inzicht dat leid tot blijvende gedragsverandering. Eén sessie is vaak al voldoende voor een doorbraak en levert veel input en energie op voor een volgende stap in jouw ontwikkeling. Het is mogelijk om bij mij een chakra-coachingssessie te ervaren; je kan daarvoor een afspraak maken.

 

Afbeelding invoegen

 

Afbeelding invoegen  

 
Access Bars
Dit is een energetische behandeling, waarbij je lekker gaat liggen en ik 32 punten op je hoofd aan raak. Die 32 punten vormen energiebanen door het hoofd. Daarin ligt de elektrische lading van alle gedachten, ideeŽn, houdingen, beslissingen en overtuigingen die je ooit hebt gehad en als patronen hebt opgeslagen. Door aanraking van die 32 punten, komt er ontspanning in die elektrische lading.
Overtuigingen en gedachten waar je last van hebt, kunnen gemakkelijk los gelaten worden.
Een Accessbars- sessie helpt dus bij de processen waar je mee bezig bent. Het helpt je om makkelijker los te laten en mentaal te ontspannen. Er komt meer gemak in jouw leven. In ieder geval zal je je na een sessie ontspannen en rustig voelen. Andere bijkomende positieve effecten zijn: 'meer ruimte voelen in je hoofd', fysieke en mentale problemen kunnen verdwijnen en verminderen en je cellen verjongen zich makkelijker.
 
 
De Mir methode
Dit is een healingsmethode waarbij jezelf je eigen handen aan raakt en tegelijkertijd een aantal helende affirmaties uitspreekt.
 

Aanmelding en kosten                                                                                                                    De kosten voor een therapie/coachingstraject bedragen 70 euro per sessie. Een losse Acces Bars sessie of los het chakrapad lopen kosten 80 euro omdat ze wat meer tijd in beslag nemen. U krijgt daarvoor effectieve hulp op maat.

Via e-mail of door te bellen kunt u een afspraak maken voor een eerste gesprek.                                                                                   e-mail info@margoscreatievepraktijk.nl                                                                                                                                                         telefoonnummer 06-24111962