traumaverwerking

Je kunt je trauma helen
 
Traumaverwerking                                                                                                                                                                                          Veel mensen hebben traumatische ervaringen meegemaakt, die hun huidige leven nog negatief be´nvloeden. Zou jij vrij willen zijn van je traumatische ervaringen?  Zou je graag weer meer blijheid willen ervaren? Dan kan creatieve en energetische therapie/coaching helpen.
 
Visie                                                                                                                                                                                                Trauma's kunnen geheeld worden. De traumatische gebeurtenissen hebben jou een onveiligheid laten ervaren. En als je niet uitkijkt wordt die onveiligheid jouw overtuiging waarmee je in het leven staat. Je bent dan bijvoorbeeld van mening, dat het leven gevaarlijk is en dat mensen niet deugen. Maar daarmee leef je in de leugen van jouw belagers en geef je hen op onbewust niveau gelijk. En stel dat ze geen gelijk hebben. Dat je leven op dat moment onveilig was, maar dat hoeft niet in te houden dat het altijd onveilig zal blijven.
 
Werkwijze                                                                                                                                                                                                  Gezamenlijk sporen we het gevoel op, dat veroorzaakt is tijdens de traumatische gebeurtenissen. We kijken naar welke overtuiging jij daardoor hebt aangenomen en die veranderen we. Dat doen we door een stukje herbeleven van het gevoel. Als je het gevoel toe durft te staan, kan het vertrekken. Uiteraard begeleid ik met grote zorgvuldigheid die processen. Door herbeleving en het veranderen van de overtuigingen, kan je neutraal komen te staan tegenover datgene wat gebeurd is.  Daarnaast gaan we actief in contact met het gevoel dat jij het meest hebt gemist. Je ervaart weer de jij die je was van voor de traumatische gebeurtenis.
 
Lees hier meer over traumaverwerking in mijn blog over seksueel misbruik
 

Afbeelding invoegen   

 
Praktijkvoorbeeld seksueel misbruik
 
Bij seksueel misbruik, kijken we naar alle gedachten die zijn voort gekomen uit het misbruik. Bijvoorbeeld: 'ik voel me vies', 'ik vertrouw niemand meer', 'ik kan niet meer gelukkig zijn' etc. Die beschermingsgedachten gaan we veranderen en dan kom je bij de echte pijn. Ik neem je mee door de pijn heen en als je daar door heen gaat, dan kan de pijn vertrekken en word je er vrij van.        

 

Praktijkvoorbeeld

Een vrouw tekende de oorlog in zichzelf. Ze leerde om zich te richten op het licht in zichzelf.

 

Afbeelding invoegen

 

Afbeelding invoegen 

  

Praktijkvoorbeeld

Je kindertijd is de meest kwetsbare tijd in je leven. Juist in deze periode lopen nogal wat mensen beschadigingen op. In een veilige omgeving gaan we middels creatieve opdrachten terug naar die gebeurtenissen. Je wordt uitgenodigd om het verdriet, de onmacht of de boosheid te voelen. Daarna geef je het kind in jou wat het nog niet mocht ontvangen. Dat maakt dat je vrij wordt van het verlangen dat nog in jou was en van waaruit je handelde.

Deze vrouw ziet de pijn van het kind in zichzelf, waardoor ze alsnog als volwassene geeft wat het kind niet mocht ontvangen
 

 

Afbeelding invoegen

 
Aanmelding en kosten     
De kosten voor een Therapie /coachingstraject bedragen 70 euro per sessie. U krijgt hier voor effectieve hulp op maat.
Via de e-mail of door te bellen kunt u een afspraak voor een eerste gesprek maken.
e-mail info@margoscreatievepraktijk.nl
telefoonnummer 06-24111962