Creatieve therapie en coaching voor kinderen en volwassenen

  Een blij en gelukkig kind. Dat wil toch iedereen!
 

   
 

Welkom op de site van creatieve kindertherapie en kindercoaching

Iedereen wil dat zijn of haar kind gelukkig is, dat het opgroeit in harmonie en vrolijk speelt met andere kinderen. Toch is dat niet vanzelfsprekend voor alle kinderen. U bent niet voor niets op deze site. Vermoedelijk is uw kind niet altijd blij en vrolijk en kunt u wat hulp gebruiken zodat uw kind beter in zijn of haar vel komt te zitten. Creatieve therapie en coaching helpt u om uw kind te helpen, zodat uw kind weer blij en gelukkig wordt.
 
Even voorstellen 

 

Afbeelding invoegen
 
Ik ben Margo Riphagen. Ik ben een creatieve, inventieve en analyserende coach en therapeut. Ik werk oplossingsgericht. Als je bij mij komt met jouw kind krijg je tools om je kind thuis verder te begeleiden. Ik werk samen met ouders, bij mij zit er één ouder bij de sessie. Ik geef al 38 jaar begeleiding en coaching aan kinderen, jeugdigen en volwassen. Mijn eerste opleiding is hbo-j. Ik heb vijf jaar gewerkt met uit huisgeplaatste pubers, daarna werkte ik 18 jaar in een Blijf van m'n Lijfhuis.
 
Vanaf 2010 werk ik vanuit mijn eigen praktijk. Ik geef de opleiding creatief kindercoach en algemeen creatief coachen en nog een tweetal bewustzijnsopleidingen. Zelf heb ik ook vele opleidingen gevolgd. In mijn werk ben ik altijd verder aan het ontwikkelen. Ik merk dat creatief werken met kinderen veel resultaat geeft. Kinderen vinden het leuk en er verandert wat op de diepere lagen. Ik word door ouders en kinderen gezien als lief, warm en doortastend. Als je bij mij komt met je kind dan gaan we wat veranderen. Ik ga er voor om uw kind blijer, gelukkiger, rustiger, weerbaarder of vrijer te maken. Kan uw kind dat gebruiken? Bel of mail mij dan om een afspraak te maken.

 

Creatieve methodes
Ik maak gebruik van creatieve methodes. Denk hierbij aan: 
  • tekenen
  • schilderen
  • kleien
  • lichaamsgericht werken
  • familieopstellingen
  • voice dialogue
  • Neuro Lingu├»stisch Programmeren (NLP)
  • energetisch werken
  • Bachbloesem-druppels
  •             
Werkwijze en resultaat
Deze methodes sluiten goed aan bij de belevingswereld van kinderen. Kinderen vinden het vaak leuk en het helpt hen op een natuurlijke manier om hun gevoelens te uiten, angsten los te laten, nieuw gedrag te leren en anders met zichzelf en hun omgeving om te gaan.

De tekeningen of werkjes van het kind vormen het uitgangspunt voor een gesprek. Op deze manier leren kinderen om te gaan met gevoelens zoals bijvoorbeeld onzekerheid, verlegenheid, (faal)angsten, boosheid of verdriet. Ze leren hoe ze beter met zichzelf en anderen om kunnen gaan. Hierdoor krijgen kinderen meer zelfvertrouwen en staan ze positiever in het leven.
 
Ik laat uw kind weer voelen dat het helemaal oké is. Daar zal uw kind zich ook naar gaan gedragen. Pijn en verdriet vallen weg en er komt een positieve verandering bij uw kind.
  
Rol van ouders
Ouders hebben een belangrijke rol bij deze vorm van hulpverlening. U bent als ouder immers het veilige baken. Allereerst heb ik een intake gesprek met één of beide ouders. Gezamenlijk stellen we de doelen op. Vervolgens is altijd één van de ouders bij de coaching aanwezig. Op deze manier krijgt u de tools om zelf uw kind te helpen.
 
Recensie
Een meisje van zes vertelt over mij: "Margo helpt mij om de boosheid uit mijn hoofd te krijgen en blijheid in mijn hart". Mooier kan ik het niet zeggen en dit is precies wat ik doe.
 
Creatieve therapie en coaching helpt uw kind weer blij en gelukkig te zijn. 
 
 

Wilt u graag hulp voor uw kind? Maak dan een afspraak.

Een sessie kost 70 euro per keer en duurt ongeveer een uur.

Een afspraak maken kan door te bellen met nummer 06-24111962.

Of door te mailen naar info@margoscreatievepraktijk.nl

Klik hier om het contactformulier in te vullen.

  
 
Coaching voor volwassenen en coachingsopleidingen

Volwassenen Professionals
   
 
Naast kinderen, coach ik ook volwassenen. Het aanbod voor volwassenen coaching is enerzijds individuele coaching, anderzijds heb ik een groepsaanbod om volwassenen te coachen.


Lees meer over coaching voor volwassenen op www.TransformatieCoachen.nl
 
Naast coaching voor particulieren geef ik ook opleidingen voor professionals. Intence opleidingen zijn intu├»tieve, energetische en creatieve coachingsopleidingen. Deze opleidingen zijn voor coaches/therapeuten en hulpverleners die ervaringsgericht willen werken, die willen werken vanuit hun hart. Klik hier voor meer informatie over Intence opleidingen.

De verschillende opleidingen die gegeven worden zijn:
 


 Lees meer over het scholingsaanbod voor professionals op www.IntenceOpleidingen.nl


       
 
Ik ben lid van de beroepsvereniging Gcoach.
Ook ben ik als docent geregistreerd in het Centraal Register Kort beroepsonderwijs (CRKBO).


 

 

 
 
 Afbeelding invoegen