Echtscheiding

Een echtscheiding is al verdrietig genoeg, laten we de kinderen niet vergeten
 
 
Problemen met kinderen na echtscheiding
Is uw kind na de echtscheiding nog verdrietig? Spelen er loyaliteitsconflicten, krijgt hij of zij last van verlatingsangst of juist van boze buien? Dan kan creatieve therapie en coaching helpen.
 
Ik ben een specialist op het gebied van geweld- en echtscheidingsproblematiek. Al meer dan 23 jaar werk ik met kinderen met deze problematiek. Ook schreef ik een viertal methodiekboeken over dit onderwerp. Deze methodieken helpen kinderen om zich te uiten, de loyaliteiten worden zichtbaar en het kind leert om te gaan met de vaak ingrijpende situatie van een echtscheiding. Ik leer het kind zich te richten op het positief tegenovergestelde, dus bijvoorbeeld 'weer blij worden'.
 
Aanmelding
Tel: 06-24111962
Prijs 70 per sessie
 
     

  

Praktijkvoorbeeld
Een meisje van vier is bezig met het verwerken van het feit dat de ouders niet meer bij elkaar komen. Na het knippen heeft zij voor zowel vader als moeder een eigen huis gemaakt, waar ze de poppetjes ingeplakt heeft. Dat hielp haar om de echtscheiding te accepteren.
 

Afbeelding invoegen

 

Afbeelding invoegen  

 

Praktijkvoorbeeld                                           

Ik leer dat ze kinderen weer blij mogen zijn, ook al zijn hun ouders gescheiden. Deze hartjes met de tekst 'bedankt voor het omdraaien ' Kreeg ik van een meisje wat bij mij was geweest vanwege echtscheidingsproblematiek.

   Afbeelding invoegen

 
 
 
 
Praktijkvoorbeeld
Tijdens dit spel hebben we een meisje van vier toestemming gegeven om van de vriend van mama te houden. Ze vertoonde ongewenst gedrag naar hem uit loyaliteit naar haar eigen vader die psychische problemen heeft.