Angsten bij kinderen

Angst is te serieus om mee te blijven rondlopen

 
Angsten
Veel kinderen hebben last van angsten. Denk hierbij aan faalangst, angst voor andere kinderen, angst om te gaan slapen, angst voor geesten, angst voor dingen die zijn meegemaakt, enzovoort. Is uw kind angstig en be├»nvloedt dit zijn/haar leven op een negatieve manier? Creatieve kindertherapie en kindercoaching kan uw kind van de angst afhelpen. Ik help kinderen om zich te uiten en om de angst te voelen en te doorvoelen, zodat ze meester worden over hun angst. Ik laat ze ervaren dat ze veel sterker zijn dan hun angst en daardoor leren zij nieuwe vaardigheden. Ze worden zelfverzekerder en weerbaarder.
 
Aanmelding
Tel: 06-24111962
Prijs 70 euro per sessie
 
 
 
Praktijkvoorbeelden
Sociale angst:
Dit kunstwerk is van een jongen van 9 jaar. We hebben alles wat hij geleerd heeft op briefjes geschreven en die briefjes hebben we op een totempaal geplakt. Als de jongen naar de totempaal kijkt weet hij weer wat hij allemaal geleerd heeft.

Afbeelding invoegen  

 

 
Faalangst:
Een jongen met faalangst heeft zijn negatieve gedachtes in de klei gestopt. Daarna heeft hij er een monster van gemaakt.

Afbeelding invoegen

 
Verlatingsangst:
Een meisje van 11 kleide zichzelf, haar zusje en haar moeder. Toen ze klaar was, maakte ze van de klei één grote pannenkoek. 'Zo, die komen nooit meer van elkaar', zei het meisje. Hiermee uitte ze haar verlatingsangst zien. Hier hebben we verder mee gewerkt.  
 
Afbeelding invoegen
 

Afbeelding invoegen  

 
Praktijkvoorbeeld
Een jongen van 15 was bang dat zijn vader zou overlijden. Hier heeft hij de angst getekend. De spiraal geeft aan dat hij steeds meer ging piekeren. De roze stippen zijn kauwgompjes die er voor zorgen dat hij niet verder kan piekeren. Daarnaast heeft hij in het midden een keyboard getekend. Dit is een instrument waar hij heel graag op speelt. Daardoor werd zijn grootste angst een stuk minder eng. Na twee keer werken had hij zijn angst onder controle.