Door mij geschreven boeken

Mijn boeken 
Ik heb mij ontwikkeld en gespecialiseerd in creatieve coaching. Vanaf 1994 ben ik bezig met methodiek-ontwikkeling. Ik heb een viertal methodiekboeken geschreven om op een creatieve manier te kunnen hulpverlenen. Deze boeken worden nog steeds binnen de vrouwenopvang gebruikt
 
 
Spelenderwijs

In Spelenderwijs zijn verschillende creatieve spelactiviteiten beschreven, die steeds onafhankelijk van elkaar kunnen worden gebruikt. De activiteiten zijn groepsactiviteiten maar kunnen ook individueel worden aangeboden. De thema's zijn: het uiten van gevoelens, omgaan met angsten, het vergroten van weerbaarheid, spanningen in de groep, pesten, inzicht in familiebanden en communicatie bevorderen.

Het boek kost 17,25 euro

Klik hier om het boek te bestellen.

 
 
 
 
 
 
 
 
      
 
 
 
 
 Afbeelding invoegen
 
 
 
 
 Afbeelding invoegen
Werkboek voor kinderen die getuige zijn geweest van huiselijk geweld
Het werkboek geeft de mogelijkheid om individueel met moeder en kind te werken. Het werkboek bevat creatieve doelgerichte activiteiten voor kinderen. De kinderen krijgen door het werken in het werkboek de ruimte om de ervaringen en gevoelens over huiselijk geweld te uiten. Daarnaast wordt er samen met het kind en de moeder gekeken naar de gevolgen van de ruzies thuis.
      
Het boek kost 20 euro
 
Klik hier om het boek te bestellen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Het huisje van Milan
Dit is een prentenboek voor kinderen die zich onveilig voelen, bijvoorbeeld wanneer hun ouders gaan scheiden. Voordat kinderen kunnen komen tot het verwerken van de onveiligheidsgevoelens is het dan ook van essentiëel belang dat ze het gevoel van basisveiligheid terug krijgen. Om dat te realiseren   is het fijn om handvatten te hebben. Het prentenboek 'Het huisje van Milan' is een methode die ik ontwikkeld heb om kinderen daarmee te helpen.
Het verhaal over Milan gaat over een muis en zijn huisje. Milan zit lekker in zijn huisje. Maar dan gaat het heel hard waaien. Zo hard dat het huisje los komt van de grond. Het huisje waait weg en valt in drie stukken. Muis is heel erg verdrietig en loopt huilend door het bos. Dan komt egel die vraagt wat er gebeurd is. Egel zegt dat Muis tijdelijk bij hem mag wonen. Muis logeert bij egel totdat het weer mooi weer wordt. Dan moet Muis weer een eigen huisje gaan bouwen.
Dit prentenboek biedt naast herkenning tevens de mogelijkheid om een groeps- of individuele activiteit aan te bieden. Samen met de kinderen bouw je een nieuw huisje voor muisje Milan.
 
Het boek kost 22,00 euro

Klik hier om het boek te bestellen
 
 
Het Chakrapad
Het Chakrapad is een holistische en ervaringsgerichte coachtool voor coaches en therapeuten die ik samen met Erna Laning heb ontwikkeld. Het is een praktische en efficiënte methode waarmee je als coach/therapeut mensen echt verder helpt. Efficiënt omdat wij met één sessie al diepgaande resultaten behalen en gedragsverandering zien. Praktisch om dat je er als coach zelf zo mee aan d#e slag kunt.  De methode kan in gezet worden bij de meeste coachvragen.
 
En tevens is het mogelijk voor coaches en therapeuten om dit Chakra-pad te bestellen. Het Chakra coachingspad zijn zeven mooie muismatten met de afbeeldingen van de chakra’s, een handleiding en een opbergmap. De kosten bedragen 85 euro. Met Chakra-stenen 95 
Lees meer over het Chakrapad.
 
Klik hier om te bestellen
 
 
 
 
 
 
 
Prinsje ik weet het niet
Dit is een prentenboek voor kinderen die faalangst hebben ontwikkeld. Het geeft ouders, verzorgende en kinderen de 'tools' om de faalangst om te vormen en er veel minder door belemmerd te worden. Jantiene van den Boogaard heeft de illustraties gemaakt. het is te gebruiken voor kinderen van 4 tot 10 jaar.
 
Het boek kost 14,50 euro. 
 
 

Bestellen, meer informatie of vragen:
Tel: 06-24111962