angsten/onzekerheid

Als je de angst echt toe durft te laten, doorzie je de illusie
 
Heb jij angsten waar je van af wilt? Ben je er klaar mee om je leven nog langer door angst te laten regeren? Wil je graag iets anders ervaren dan angst? Dan ben je bij mij aan het juiste adres.
 
Angsten kunnen ons behoorlijk in de greep hebben. Onze eerste reacties bij angst zijn vluchten,  vechten of bevriezen. Deze ogenschijnlijk natuurlijke reactie heeft het effect dat je niet van je angst af komt, dat je angst groter wordt en dat je in kringetjes blijft draaien met je angst.
Dus als je bij mij komt met je angst, of zelfs angststoornis, dan zoeken we de angst op. We gaan er dwars door heen. Want angst is een gevoel en een gevoel wil gevoeld worden, dan kan het pas vertrekken.
Vaak hoor ik mensen zeggen: "Maar ik heb al zoveel gedaan." Veelal hebben ze dan gepraat over hun angst. En praten over angst vergroot angst, want dan maak je er verhalen van en dat is dus wat anders dan de angst voelen.
Ik laat je voelen en als je het gevoel echt toelaat, dan kan het vertrekken.
 
Werkwijze
In eerste instantie maak ik een inschatting of jij de angst aan kunt. Is dat niet het geval dan werken we eerst om jezelf te verstevigen. Je leert technieken om op een goede manier met jezelf om te gaan. Vervolgens gaan we de angst echt opzoeken. We maken er contact mee middels creatieve opdrachten, lichaamsgericht werken, een opstelling, de matrixmethode of EMDR. We zoeken het gevoel net zo lang op tot dat het verandert, neutraal wordt.
Vaak zijn mensen dan echt even verbaasd dat het gevoel veranderd is. Je leert hoe je neutraal kunt blijven ten opzichte van de angst. Deze methode werkt voor alle vormen van angst. Veel enkelvoudige angsten, zoals angst om te vliegen, angst voor dieren of faalangst kunnen zelfs in één sessie worden opgelost.
 

Praktijkvoorbeeld  

De vrouw van deze tekening was heel bang dat ze door God verlaten zou worden. Door het gevoel echt toe te staan, doorzag ze de illusie. De angst sprong als een zeepbel uit elkaar en ze voelde Gods licht in zichzelf.

  Afbeelding invoegen


Aanmelding en kosten                                                                                                                                                                             De kosten voor een therapie/coachingstraject bedragen 70 euro per sessie. U krijgt daarvoor effectieve hulp op maat.
Via e-mail of door te bellen kunt u een afspraak maken voor een eerste gesprek.                                                                                   e-mail info@margoscreatievepraktijk.nl                                                                                                                                                            telefoon 06-24111962